Składniki na 4 pucharki
Deser
1 opakowanie dużego budyniu waniliowego (na 3/4 l mleka)
1 opakowanie dużego budyniu malinowego (na 3/4 l mleka)
Jeżyny (u mnie ilość mieszcząca się w kilogramowym wiaderku po serku)
Ponadto
Garść jeżyn do dekoracji
Posypka cukrowa
Sposób przygotowania
Budyń malinowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu
i rozlewamy do pucharków.
Jeśli mamy budyń bez cukru, dosładzamy do smaku.
Jeżyny blendujemy i wykładamy
na wierzch budyniu.
Budyń waniliowy również przygotowujemy według przepisu
na opakowaniu i ostrożnie dzielimy między pucharki tworząc kleksy na jeżynach.
Na wierzchu deseru układamy jeżyny i dekorujemy posypką. Całość schładzamy.
Przechowujemy w lodówce ale najlepiej smakuje tego samego dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz