Brownie
200 g margaryny
160 g kakao
200 g cukru trzcinowego
4 jajka
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 słoiczka konfitury wiśniowej
Sernik
400 g twarogu sernikowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
200 ml śmietany kremówki
200 g cukru
2 jajka
Ponadto
Słoik konfitury wiśniowej
Sposób przygotowania
Formę na muffinki wypełnić papilotkami.
Margarynę roztopić, dodać kakao i zagotować.
Do masy dodać cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i konfiturę - dokładnie wymieszać.
Ciastem napełnić papilotki do 1/2 wysokości.
Twaróg połączyć z cukrem, mąką, śmietaną i żółtkami.
Białka ubić, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć na wierz papilotek.
Piec w 180°C około 25 minut lub do suchego patyczka.
Przestudzić na kratce. Na wierzchu zrobić kleksa z konfitury.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz