która "rozpływa się w ustach". Bardzo łatwy i szybki przepis. Doskonały na niespodziewanych gości.
Składniki na około 18 muffinek
Ciasto
200 g mąki pszennej
200 g cukru
3 jajka
100 g płatków żytnich
100 g płatków owsianych
100 ml mleka
Ponadto
2 tabliczki mlecznej czekolady
Sposób przygotowania
Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę i zmiksować.
Do masy wsypać płatki i mleko i wymieszać szpatułką. Jeśli ciasto wychodzi zbyt gęste można dodać
więcej mleka.
Przełożyć ciasto do papilotek napełniając je do 3/4 wysokości.
W każdą muffinkę wetknąć na sztorc dwa kawałki czekolady.
Piec w 170°C około 20 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu wystudzić na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz