Ciasto
2 łyżeczki cukru waniliowego
150 g cukru
1 jajko
300 g mąki pszennej
150 g margaryny
3 łyżki kakao
Ponadto
Cukrowa posypka
Sposób przygotowania
Blaszkę do pieczenia wyłożyć pergaminem.
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodać mąkę, cukier waniliowy, jajko i kakao - wyrobić ciasto.
Zawinąć ciasto w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 0,5 godziny.
Z ciasta lepić kulki i spłaszczone układać na blaszce w sporych odstępach.
Każde ciastko oprószyć posypką lekko wciskając ją do ciasta.
Piec w 195°C około 15 minut.
Po upieczeniu przestudzić na kratce.
Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz