Ciasto ze śliwkami

Łatwe i szybkie ciasto, które można przygotować z niemal dowolnymi owocami.

Składniki na blaszkę 20 cm x 35 cm

Ciasto
250 g margaryny
250 g cukru
350 g mąki
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy

Ponadto
500 g śliwek
Cynamon
Cukier puder

Sposób przygotowania
Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem.

Margarynę utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajka i zmiksować. Masę przełożyć na blachę.

Śliwki wypestkować, pozbawić ogonków i podzielić przynajmniej na pół. Wyłożyć na wierzchu ciasta. Posypać cynamonem.

Piec w 180°C przez 30 minut lub do suchego patyczka.

Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz