Kruche nakrapiane ciasteczka

Składniki na 2 blaszki ciasteczek

Ciasto
2 łyżeczki cukru waniliowego
150 g cukru
1 jajko
300 g mąki pszennej
150 g margaryny

Ponadto
Kolorowe draże
Kropelki czekoladowe

Sposób przygotowania
Blaszkę do pieczenia wyłożyć pergaminem.

Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodać mąkę, cukier waniliowy i jajko - wyrobić ciasto, a następnie zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 0,5 godziny.

Z ciasta lepić kulki i spłaszczone układać na blaszce w sporych odstępach.
Na każdym ciastku poukładać draże lub kropelki czekoladowe lekko wciskając je do ciasta.

Piec w 195°C około 15 minut.
Po upieczeniu przestudzić na kratce.

Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz