Serniczki na brownie z wiśniami

Składniki na około 18 serniczków

Brownie
200 g margaryny
160 g kakao
200 g cukru trzcinowego
4 jajka
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 słoiczka konfitury wiśniowej

Sernik
400 g twarogu sernikowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
200 ml śmietany kremówki
200 g cukru
2 jajka

Ponadto
Słoik konfitury wiśniowej

Sposób przygotowania
Formę na muffinki wypełnić papilotkami.

Margarynę roztopić, dodać kakao i zagotować.
Do masy dodać cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i konfiturę - dokładnie wymieszać.
Ciastem napełnić papilotki do 1/2 wysokości.

Twaróg połączyć z cukrem, mąką, śmietaną i żółtkami.
Białka ubić, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć na wierz papilotek.

Piec w 180°C około 25 minut lub do suchego patyczka.

Przestudzić na kratce. Na wierzchu zrobić kleksa z konfitury.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz