Deser budyniowy z jeżynami

Orzeźwiający deser, którego cierpkość owoców łagodzi puszysta konsystencja budyniu.

Składniki na 4 pucharki

Deser
1 opakowanie dużego budyniu waniliowego (na 3/4 l mleka)
1 opakowanie dużego budyniu malinowego (na 3/4 l mleka)
Jeżyny (u mnie ilość mieszcząca się w kilogramowym wiaderku po serku)

Ponadto
Garść jeżyn do dekoracji
Posypka cukrowa

Sposób przygotowania
Budyń malinowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu
i rozlewamy do pucharków.
Jeśli mamy budyń bez cukru, dosładzamy do smaku.

Jeżyny blendujemy i wykładamy
na wierzch budyniu.

Budyń waniliowy również przygotowujemy według przepisu
na opakowaniu i ostrożnie dzielimy między pucharki tworząc kleksy na jeżynach.

Na wierzchu deseru układamy jeżyny i dekorujemy posypką. Całość schładzamy.

Przechowujemy w lodówce ale najlepiej smakuje tego samego dnia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz